Dagens Itrim-träff

publicerat i Itrim, Mat och dryck, Viktminskningen;
Hmmm, första balansmötet... Ja det var så det hette. Nu har jag varit medlem på Itrim i ett år och andra året består av så kallade balansträffar. Nu ska man mer eller mindre har nått sin målvikt och nu ska man stöttas och stötta varandra för att behålla den nya sunda livsstilen och undvika fallgropar.
 
Jag har varit nere på min målvikt och vänt, så nu är det mer åtstramning som gäller (igen), men som tur är så är det inte så mycket nu. Det är väl så, suck, att det tar tid att lära sig ett nytt tänk när det gäller motion, mat och motivation, Mycket motion, mindre portioner och massor av motivationstankar är det som gäller för min del!
 
Det var en trevlig träff idag då vi fick mixa ihop en härlig smoothie på:
 
- 1 dl lättjoghurt 0,5 %
- 1 dl kvarg
- 1/2 dl blåbär och mango
 
Gott!
 
Vi pratade också om fallgropar och vilka situationer som utlöser en överätning, dvs att man äter något som man inte planerat att äta. Och vad ska man göra för att undvika att det blir så?
För min del kan det lätt bli när man blir bjuden, t ex på ett kalas, man pratar, umgås och har trevligt och så har man en massa gott mitt framför näsan... Jag tycker det är svårt men ett sätt är att bestämma sig för att äta bara av den sorten man tror är godast och låter bli det andra. Svårt, men det kanske går nästa gång! Och att man inte går på sådant när man är hungrig. Bättre att äta något innan med andra ord, riskeen att man överäter minskar då.
 
 
Här sitter jag med min goda smoothie och månadens övningsbok. Skål på er! :)
 

Träning, träning...

publicerat i Träning;
...ger färdighet?
 
Min höst kommer att bestå av mycket träning. Det är enda sättet att kunna må bra jämte god kosthållning. Fattas den ena biten märks det direkt: på humöret, på huden, i magen, ja kort sagt det är inte värt att inte sköta om sig!
 
 
Hejar på er alla som kämpar där ute! Ge inte upp. Om du dippar någon eller några dagar, kom igen, det blir bra igen. Alla har sina svackor.