Goda lördagsmiddagen

publicerat i Mat och dryck, Viktminskningen;
Jag äter enligt handflatemetoden som Itrim förespråkar, men det innebär inte att jag behöver vara hungrig eller inte få äta gott när det är dags för en mysig lördagsmiddag.
Så igår lagade vi denna supergoda middag:
 
Halloumifyllda kalvfärsbullar med ugnsrostade rotfrukter med nötter
 
för 2 personer:
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kalvfärs
1/2 dl hackad bladpersilja
1 ägg
1/2 tsk malen kryddpeppar
salt
nymalen svartpeppar
50 g halloumi (helst light)
olivolja
 
Rostade rotfrukter:
300 g jordärtskockor
200 g persiljerötter
2-3 morötter
havssalt med ramslök
1/2 dl valnötter
 
1/2 påse blandsalladmix
ev coctailtomater
 
Gör  här:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och riv lök och pressa vitlök, blanda med kalvfärs, finhackad persilja, ägg och kryddor. Rör ihop allt och låt smeten vila en stund i kylen.
Skär halloumin i kuber. Forma färsen till ganska stora bullar, gör en fördjupning med fingret, lägg i en halloumikub och dra färsen över gropen så att ingen ost sticker ut. Upprepa tills ost och färs tar slut.
 
Skala jordärtskockorna, persiljerötterna och morötterna, dela dem i mindre bitar. Eventuellt kan du pressa över lite citronsaft (jag gjorde det inte). Lägg dem i en vid ugnsfast form, strö över havssalt med ramslök, ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i 20 minuter. Strö sedan över nötterna och rosta i ytterligare 10 minuter.
 
Hetta upp olja i stekpanna. Stek kalvfärsbullarna i omgångar i 3-5 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper. 
 
Servera med rostade rotsaker och blandsalladen. Bon appetit!
 

Taggar: 50 plus, Kalvfärsbullar, halloumi, middagsförslag, Itrim, handflatemetoden,;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Y A S M I N E:

RE: Tack
Kram!

Svar: Lycka till! Kram! :)
Mezooka

2:a kommentar, skriven , av felicia.:

vad gott det receptet ser ut!

Svar: Tack Felicia! Det var inte så svårt att göra, och var verkligen gott, så det rekommenderar jag.
Mezooka

Kommentera inlägget här :