Underbara produkter i brevlådan

publicerat i Skönhet;
Jag har börjat prenumerera något som heter Glossybox. Helt suveränt sätt att få hem varorna, man vet aldrig i förväg exakt vad det är man får, men det är allt möjligt mellan himmel och jord när det gäller skönhets- och hårprodukter. Börjar man med det här kan man inte sluta sägs det!
Vissa av produktförpackningarna är små, andra fullstora, men på det här sättet kan man bekanta sig med dem och det är så spännande att öppna det vackra paketet (som jag i övrigt ska spara och kanske använda som en presentask) och se vad som finns i min lilla låda! Det är inte speciellt dyrt, det kostar 139:- i månaden. Man fyller i sin profil vilken hår- och hudtyp man har samt vilka färger man föredrar och produkterna anpassas även efter åldern.
 
Den här gången fick jag tandblekningsstrips, BodyShops Foaming Facial Wash (min nya favorit!), mineralögonskugga (har inte hunnit testa än men verkar härligt skimrande), nagel repair lack som jag gillade skarpt och lip blush med det roliga namnet Jelly Pong Pong. Långt mer värt än de 139:- det faktiskt kostade mig!
 
Rekommenderas starkt! Vill du också kolla upp det här så klicka här: Glossybox
 

Yeeeih!

publicerat i Träning;
Jag är i ett skönt flow nu och det känns riktigt roligt att träna, jag känner suget att få träna och det är glädjefyllt! Känslan efteråt är just det jag är ute efter; jag är gladare, har bättre ordning på tankarna samt känner att jag har massor av energi! Solen och våren har nog också ett finger med i spelet.
 
Igår tränade jag återigen på gymmet, den här gången blev det Milon cirkelträning på 20 minuter och 2 km på löpbandet. Hade egentligen tänkt vila mina ben efter 7 km löpning i förrgår, men kunde inte låta bli med en liten uppvärmning, och det kändes bra. Och så stretchade jag ordentligt efteråt.
 

Målet

publicerat i Träning;
Jag har ett mål, nej förresten, jag har flera mål så klart.
Jag ska gå ner i vikt tills mitt BMI är ungefär 22,5 och det målet har jag satt för att jag vet att där mår jag bra. Så målet bakom målet så att säga är att må bra!
Det andra målet är att kunna springa en mil. Att orka ta sig igenom en runda på en mil och helst på en tid på runt en timme. Det gjorde jag "förr i tiden" och jag vet att det är en skön känsla, skönare fakiskt än när man har sprungit en femma (5 km). Den bästa springingen var alltid den andra halvan, dvs när man redan sprungit en femma. På något sätt är början alltid motigast, men när man vet hur skönt det blir efter ett tag så gör man det ändå.
 
Så hur gör jag för att komma dit?
 
Jag går på gym, där det finns löpband. Jag började att springa 2 km, sedan ökade jag till 2,5 km, och där har jag varit ett tag. Ökat takten allmänt men också kört intervaller. Intervallsträningen har gått ut på att jag springer först 7,5 km i timmen (det kan man justera i maskinen), och sedan vid varje kilometer springer jag de sista 200 metrarna i 10-11 km i timmen. Då blir jag ordentligt flåsig och sedan saktar jag ner till basfarten igen på 7,5 km i timmen. 
Så har jag då sakteliga ökat distansen till 3,4 och 5 km. Och gjort likadant med intervaller. Förra veckan sprang jag 6 km och igår 7 km! Nu känns det som att jag är ordentligt på g! Målet att springa en mil är ju i maj, och tiden går fort, jag kan ju inte vila på lagren precis. 
Faktum är att det är lättare att springa när man är lättare, så jag får kämpa lite till med vikten. Ja, tills jag har nått ideal-mål-vikten för min egen del. Sedan får jag ju ändå fortsätta att kämpa med vikten för att inte trilla dit igen, i frossandets och godisätandets förbjudna värld. På torsdag ska jag väga mig i samband med ett gruppmöte på Itrim  och det är lite pirrigt, för jag har inte vägt mig alls sedan min frossarperiod. Får se då vad det kom att kosta mig i form av extrakilon...
 
 
Bilden på den underbart vackra blommande magnolian har jag tagit i botaniska trädgården i Visby som en symbol för min vårlängtan

träning idag igen!

publicerat i Träning;
Hej allihopa! Idag blev det jogging igen. Sträckan och tiden mätte jag med hjälp av den utmärkta betalappen GPS MotionGPS; 4,34 km och tiden blev 30 minuter ganska så exakt. Får känna mig rätt så nöjd. Vårruset kommer förmodligen att gå bra. Är det någon av er som också ska springa Vårruset i Stockholm den 28. 5 så berätta gärna! Då får vi peppa varandra extra mycket!
Efter joggingen fick det bli bastu, kände mig lite urrig. Fäörmodligen berodde det på att jag hade gått i ketosfas, ätit så lite helt enkelt att kroppen gick på sparlåga och därav frossan.
Efteråt kändes det mycket bättre!
 

Kalventrecote med broccoli-och blomkålspuré

publicerat i Mat och dryck, Viktminskningen;

 
Den här middagen åt vi med tända ljus och ett glas gott rött till. Purén passade fantastiskt bra till den mjälla men smakrika entrecoten. Dessutom är den snabb- och lättlagad. Jag vill gärna ha puren med lite bitar i så mixningstiden är inte så lång.
 
Kalventrecote med broccoli-och blomkålspuré
 
2 personer
 
Det här behöver du:
 
2 kalventercote
salt, peppar
en bukett broccoli
1/2 blomkålshuvud
1/2 dl lätt creme fraiche
1 grönsaksbuljontärning
blandsallad
100 g gröna ärtor, frysta
 
Gör så här:
 
Ta ut köttet från kylskåpet i god tid så att den inte är så kall när du ska tillaga det. Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i kastrull och täck knappt med vatten, smula över grönsaksbuljontärningen och börja koka ca 3 minuter, lägg därefter broccolibitar i vattnet och koka ytterligare 4 minuter. Häll av vattnet, lägg i creme fraichen och mixa till lagom konstistens. Tillaga ärtorna enligt anvisning på paketet. Stek kalventrecoten i en grillpanna för att erhålla ett vackert rutmönster ca 3 minuter på vardera sida, krydda med salt och peppar i stekpannan.
Servera genast tillsammans med blandsallad.
Jag tar lagom med purén (en knytnäve) och en "ö" med ärtor och rikligt med sallad till köttet. Det blir jag mätt på samtidigt som det passar en som vill gå ner i vikt. Är man viktstabil kan man servera köttet med lite bulgur eller quinoa.
 
 
 
 

Jag har frossat och jag har felat...

publicerat i Träning, Viktminskningen;
Ja, jag vet inte riktigt vad det har varit med mig den senaste tiden. Jag har inte hittat inspirationen till att blogga, men ännu värre; jag har tappat orken och motivationen för att hålla god måltidsordning. Jag har felat. Jag har frossat. Jag har stoppat i mig onyttigheter. I flera dagar, nej, veckor!
Nu kryper jag till korset och tar tag i det här igen. Kanske gick allt lite fort förut med viktminskningen, jag kom ner till en idealvikt och allt kändes bra - för bra??? En liten godis kan jag väl unna mig? Ett-två-tre glas vin till fredagsmiddagen??? Äsch, idag hinner jag inte gå till gymmet, hinner verkligen INTE. Ingen springning, nej, det är kallt, halkigt, hmm, blåsigt, inte tid. Måste göra annat.
 
Nej, allt det där är förstås bara svepskäl. Men NU är jag tillbaka! :)
 
Igår på gymmet sprang jag först sex km på löpbandet, det tog 39 minuter och det kändes bra. Och därefter Milon-maskiner, en cirkelträning med vikter och sånt för de stora muskelgrupperna rygg, mage, lårens framsida, lårens baksida, armar, 4 minuter spinning, 4 minuter crosstraining, i drygt 20 minuter. Kände mig så nöjd!
Och vet ni vad? Det kom fram en kille till mig på gymmet och sa att han tyckte jag hade ett sånt perfekt och snyggt steg när jag sprang!!! Helt otroligt vad ett litet komplimang kan göra mycket! Hela jag lyfte, men det såg inte han utan jag bara mumlade fram något förvirrat, var så chockad av att någon kommenterar något jag gör... Du okända underbara kille, you made my day!!! :) :)
 
Idag, på bilden nedan, var jag på väg att springa ute i det vackra vårvädret. Det blev en runda på 3,73 km på tiden 25 minuter! Ingen jätteprestation tycker säkert de som är duktiga, men för mig känns det så rätt och så lovande inför mitt löfte till mig själv att springa en mil i maj. 
 
Och jag har även anmält mig till vårruset i Stockholm i maj tillsammans med ett gäng tjejer från mitt jobb. Vårruset är på 5 km, så det kommer jag att klara av i alla fall.
 
Tjolahopp go'vänner! :)