Fisk och vitt vin till middag

publicerat i Mat och dryck;
Igår kväll åt vi den här underbart goda middagen. Den bestod av "skrej" som är torsk virad i lufttorkad skinka, kokta ärtor och jordärtskockspuré. Till det Marie'd Alsace vita vin.
 
Skrejmiddag för 2 personer:
 
ca 300 g skrej (torsk) eller annan vit färsk fisk
70 g lufttorkad skinka i skivor
4-5 jordärtskockor 1/2 dl lätt créme fraîche
100 g färsk spenat
150 g gröna ärtor
blandsallad
salt o peppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra fisken runt om. Lägg spenaten i en ugnssäker form. Vira skinkskivor runt fisken och lägg den på spenaten. Sätt in en stektermometer i tjockaste delen av fisken. När temperaturen är 50 grader är fisken klar. Det tar cirka 25 minuter. Skala jordärtskockorna och koka dem i saltat vatten i ca 6 minuter. Häll av vattnet och lägg i crème fraîche, använd mixern och salta och peppra efter smak. Koka ärtorna i mikron enligt paketets anvisningar.
Servera med blandsallad  och njut!
 
 

Taggar: mat, viktnedgång, banta, fiskmiddag, skrej;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jenny - 2xlblog:

Mums vad gott det låter. Vi fick baconlindad marult och risotto med rödvinssås förrra veckan - lite i samma stil. Också supergott :)

Svar: God mat är a och o när man ska försöka hålla sin linje... om man bara äter bars och soppor är det lättare att tröttna. Tack för kommentaren! :)
Mezooka

2:a kommentar, skriven , av Jenny - 2xlblog:

Allt väl?

Svar: Jodå, nu så... Hade faktiskt en svacka och föll i mina gamla mönster, men nu har jag äntligen lyckats ta mig ur den. Tack för att du bryr dig! Betyder mycket! :)
Mezooka

Kommentera inlägget här :