Enkla lyxmiddagen

publicerat i Mat och dryck, Viktminskningen;
Finns det godare kött än oxfilé? Ja, det skulle kanske vara köttfärsbiffar, men en riktig oxfilé stekt på en grillpanna så att det blir ett rutmönster är ju något alldeles extra och förgyller vilken middag som helst redan med sina förföriska dofter.
 
Min enkla lyxmiddag
 
För 2 personer
 
2 bitar oxfilé
smör- och rapsolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar
100g haricot vertes
en påse fransk blandsallad
liten bit parmesanost
4 rödbetor
2 morötter
 
flingsalt
olivolja
 
Gör så här:
 
Koka rödbetorna i saltat vatten cirka 40 minuter med skalet på. När de är färdigkokta skölj dem snabbt i kallt vatten och skala dem med fingrarna, ha gärna plasthandskar på för att undvika rödfärgning av fingrarna. Dela dem i lagom bitar och ha några droppar olivolja och flingsalt på dem, och håll dem sedan varma. Dela morötterna i mindre bitar och koka dem och haricot vertes i lättsaltat vatten i tio minuter, häll av vattnet och några droppar olivolja och flingsalt på. Riv parmesanost på salladen och stänk eventuellt några droppar olivolja på. Krydda oxfilérna med salt och nymalen svartpeppar från kvarn runt om, stek hastigt, cirka 2 minuter per sida, gärna i en grillpanna av gjutjärn i smör- och rapsolja för bästa resultat så att ett mönster av rutnät bildas på köttet. Servera och njut!
 
*kommentar: att man skippar potatis, ris och pasta och fet sås gör att den här rätten lämpar sig utmärkt för den som vill gå ner i vikt men ändå njuta av läcker mat.
 
 
 
 

Taggar: 50 plus, matlagning, lyxmiddag, oxfilé, viktminskning, gå ner i vikt;

Kommentera inlägget här :