Kalventrecote med broccoli-och blomkålspuré

publicerat i Mat och dryck, Viktminskningen;

 
Den här middagen åt vi med tända ljus och ett glas gott rött till. Purén passade fantastiskt bra till den mjälla men smakrika entrecoten. Dessutom är den snabb- och lättlagad. Jag vill gärna ha puren med lite bitar i så mixningstiden är inte så lång.
 
Kalventrecote med broccoli-och blomkålspuré
 
2 personer
 
Det här behöver du:
 
2 kalventercote
salt, peppar
en bukett broccoli
1/2 blomkålshuvud
1/2 dl lätt creme fraiche
1 grönsaksbuljontärning
blandsallad
100 g gröna ärtor, frysta
 
Gör så här:
 
Ta ut köttet från kylskåpet i god tid så att den inte är så kall när du ska tillaga det. Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i kastrull och täck knappt med vatten, smula över grönsaksbuljontärningen och börja koka ca 3 minuter, lägg därefter broccolibitar i vattnet och koka ytterligare 4 minuter. Häll av vattnet, lägg i creme fraichen och mixa till lagom konstistens. Tillaga ärtorna enligt anvisning på paketet. Stek kalventrecoten i en grillpanna för att erhålla ett vackert rutmönster ca 3 minuter på vardera sida, krydda med salt och peppar i stekpannan.
Servera genast tillsammans med blandsallad.
Jag tar lagom med purén (en knytnäve) och en "ö" med ärtor och rikligt med sallad till köttet. Det blir jag mätt på samtidigt som det passar en som vill gå ner i vikt. Är man viktstabil kan man servera köttet med lite bulgur eller quinoa.
 
 
 
 

Taggar: 50 plus, kalventrecote, matlagning, viktminskning, middag, kalventreote;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jenny - 2xlblog:

Men åh, så gott! Bra tips!

Svar: Yes, blomkåls- och broccolipurén passar till nästan allt, det är riktigt smaskigt! Jag saknar i alla fall INTE potatis, ris och pasta ett dugg. :)
Mezooka

Kommentera inlägget här :